Zoete aardappeltortilla
Diner, Lunch

Zoete aardappeltortilla

Ik hou van zoete aardappel! Omdat deze een lagere GI heeft dan een ‘normale’ aardappel heeft de zoete aardappel minder invloed op je bloedsuikerspiegel. Hierdoor kun je deze dus prima als vervanging voor de reguliere aardappel gebruiken!

Het recept van Chickslovefood voor de zoete aardappel tortilla is mijn ‘all time favourite’. Ik maak hem dan ook zeer regelmatig. Niet alleen omdat deze tortilla superlekker is, hij is ook nog eens snel klaar. Niet verkeerd na een drukke werkdag!

Als je de tortilla met onderstaande hoeveelheden maakt is het een flink vullende maaltijd. Wanneer ik hem als lunch wil eten of een kleine avondmaaltijd wil maak ik de tortilla met de helft van onderstaande hoeveelheden. Qua smaak blijft ‘ie heerlijk, maar hij is wat minder zwaar.

De chicks gebruiken naast de aardappel en eieren ook nog kaas. Ik laat de kaas in dit geval achterwege. Mocht je toch kaas willen, dan is feta of witte kaas er ontzettend lekker bij.

Komt ie:
Voor 1 persoon neem je:
– 1 middelgrote zoete aardappel
– 1/2 rode ui
– 3 eieren
– zout & peper
– (indien gewenst: 50 gram witte kaas of feta)

Schil eerst de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakjes, ik gebruik hier een dunschiller voor. Schil de ui en snijd deze ook in dunne ringen. Verwarm olie in de pan en bak de aardappel en ui met wat peper en zout goudbruin. Klop ondertussen de eieren los (en indien je kaas gebruikt: brokkel de kaas in het eimengsel). Giet het eimengsel in de pan over de aardappel en ui. Zet het vuur laag, doe een deksel (of in mijn geval: een bord) op de pan en bak ongeveer 10 minuten. Haal uit de pan, keer om en bak nogmaals 10 minuten. Even laten afkoelen zodat de smaken goed uitkomen en dan..smullen maar!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker