Zoete aardappelsoep
Diner, Lunch

Zoete aardappelsoep

Lekker makkelijk, snel en ideaal om in te vriezen: zoete aardappelsoep!

Je hebt nodig:
– 2 rode uien;
– 2 teentjes knoflook;
– 1,5 liter groentebouillon;
– 800 gram bloemkool;
– 400 gram zoete aardappel;
– 200 gram pastinaak;
– 2 theelepels kerriepoeder;
– 50 ml plantaardige melk (ik heb kokos gebruikt)
– snufje zout;
– scheutje olijfolie

Snijd de rode uien in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in de (soep)pan en voeg de ui en knoflook eraan toe. Bak voor zo’n 5 minuutjes.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine stukjes/roosjes en de pastinaak en zoete aardappel in kleine blokjes. Zet, zodra de bouillon kookt, het vuur wat lager en voeg de bloemkool, pastinaak en aardappel toe. Voeg de kerriepoeder toe. Laat de soep pruttelen, voor zo’n 15 minuten tot de groenten wat zachter zijn geworden. Voeg de plantaardige melk toe en proef of de soep goed op smaak is.

Pak vervolgens de staafmixer, of giet over in de blender en pureer tot je een dikke, gladde soep hebt. Verdeel vervolgens in 6 porties (of 4 hele grote) en vries in wat je niet nodig hebt.

Tip: soep graag mee als lunch naar je werk of college, maar heb je geen mogelijkheid tot opwarmen? Giet de soep in een shakebeker en voeg er op je werk of op school wat warm water uit bijvoorbeeld het koffieapparatuur bij. Even shaken en je soep is opgewarmd!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker