vezelrijke kwarktaart
Desserts, Feestdagen, Lunch, Ontbijt

Vezelrijke kwarktaart

Wie kent hem inmiddels niet, de vezelrijke kwarktaart? De taart stond al een tijdje op mijn ‘to do’-lijstje, maar ik kwam er steeds niet aan toe. Tot nu. En wat een succes! Zo’n succes dat je denkt…’waarom heb ik dit niet eerder gedaan?’ en ‘dit ga ik voortaan elke week maken!’

Heb het recept een heel klein beetje aangepast om het suikerbewust te houden 🙂 Geen Optimel kwark dus, maar ‘gewoon’  magere kwark en zelf wat extra bosvruchten mixen:

– 900 gram magere (milde) kwark
– 200 gram zuivelspread light – 100 gram Medjoul dadels
– 60 gram Whey eiwitpoeder (ik heb vanille – gezoet met stevia – gebruikt)
– 350 gram bosvruchten (uit de vriezer)
– 32 gram roomboter
– 12 gelatineblaadjes
– 200 gram roggebrood (let op: de variant zonder toegevoegde suikers)

Voor de bodem:
Maal het roggebrood in een keukenmachine of blender fijn. Snijd de dadels in kleine stukken en voeg ze toe aan het roggebrood. Smelt de boter en voeg deze toe aan het roggebrood- en dadelmengsel. Mix nog een keer goed in de keukenmachine of blender.

Bekleed een springvorm met bakpapier. Schep het mengsel uit de blender of keukenmachine in de springvorm en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast.

Voor het kwarkmengsel:
Week de 12 gelatineblaadjes in een kom met koud water. Meng de magere kwark met de zuivelspread en het eiwitpoeder. Doe de bosvruchten in een keukenmachine of blender en maal ze fijn. Doe de gemaalde bosvruchten in een pannetje en breng aan de kook. Haal het mengsel van het vuur, zodra het kookt.
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het bosvruchtenmengsel. Voeg het bosvruchtenmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer goed door.
Haal de springvorm uit de koelkast en schenk het kwarkmengsel op de bodem. Zet de taart in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven. Haal de taart na 3 uur uit de koelkast en snijd in 8 punten.

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker