snicker-muffins
Snacks

Snicker-muffins

In het weekend sta ik vaak in ‘bakmodus’. Ik wil dan graag voor goed voorbereid aan de nieuwe week beginnen en maak regelmatig gezonde tussendoortjes. Zo heb ik altijd iets te snacken als ik druk of moe ben.

Deze snicker-muffins zijn naar het recept van Pauline. Ik heb het originele recept een heel klein beetje aangepast naar eigen smaak.

Ingrediënten voor 8 stuks
– 1 grote, rijpe banaan
– 2 eieren
– 100 ml (plantaardige) melk
– 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
– 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
– 125 gram havermout
– 8 theelepels pindakaas
– 40 gram pinda’s
– kneep ahornsiroop
– snufje zout
– scheutje olijfolie

Je hebt verder nodig:
– een muffinvorm (blik)
– muffinvormpjes

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix met een staafmixer (of in je keukenmachine) de havermout met de banaan, het bakpoeder, een snuf zout, de eieren en de melk zodat het een egale massa wordt. Mix het niet te lang.
Voeg de cacao en de honing naar wens toe en meng het even door elkaar. Hak de pinda’s in kleine stukjes en voeg deze erbij. Schenk tenslotte een scheutje neutrale olijfolie bij het beslag.
Verdeel over ieder muffinvormpje een lepel van het chocoladebeslag. Doe nu in ieder vormpje een lepeltje pindakaas. Giet vervolgens de rest van het beslag over de muffinvormpjes.

Bak de havermout muffins in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin en gaar. Check eventueel met een satéprikker de binnenkant van de muffins. Als de satéprikker er droog uit komt zijn ze gaar.

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker