Ontbijt, Smoothies

Pompoensmoothie

 

Pompoen – ik ben altijd blij als deze groente in de winkel te vinden is. Het heeft iets herfstigs, comfortfood. Deze smoothie (naar het recept op supersnelgezond.nl) is een manier om meer groenten binnen te krijgen, direct al bij het ontbijt. Het kost wat extra inspanning, de avond van tevoren, maar dan heb je ook wat!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon):
150 gram pompoen, voorgestoomd
½ banaan
1 theelepel koekkruiden
1 theelepel kaneel
optioneel: vanillestokje
snufje zout
1 glas (plantaardige) melk (ik gebruik hier amandelmelk)

Zo maak je de smoothie:
Snijd de pompoen doormidden, in de breedte. Verwijder de zaadlijsten en pitten. Schil de pompoen en snijd in kleine stukjes. Stoom deze stukjes de avond van tevoren. De rest van de pompoen kun je invriezen.

Zet een pan met een stoommandje en een laagje water op het vuur. Leg de pompoenstukjes in het stoommandje en sluit af. De pompoen is gaar in ongeveer 10 minuutjes (afhankelijk van de grootte van de gesneden stukjes). Laat de pompoen vervolgens afkoelen en zet in de koelkast.

Schil de halve banaan en doe deze in de blender, met de pompoenstukjes, de melk en de kruiden. Indien je vanille wil toevoegen, snijd een half vanillestokje doormidden en verwijder de zaadjes met je mespunt. Voeg dit toe aan de ingrediënten in de blender.

Blender aan en draaien maar! Als het een egale massa is, is je smoothie klaar. Fijne dag!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker