Notenbrood
Feestdagen, Lunch, Ontbijt

Notenbrood

Ik hou van noten, zoals in de notenmuffins. Maar notenbrood had ik nog nooit gemaakt…Dit recept kreeg ik van mijn zus. Geen idee waar zij het heeft gevonden, maar het is een regelrechte topper!

Je hebt nodig:
250 gram speltmeel
1 half zakje gist
2 theelepels kaneel
200 ml lauwwarme (plantaardige) melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
2 handjes gemengde noten
50 gram muesli
optioneel: 100 gram rozijnen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je rozijnen gebruikt: wel de rozijnen in lauw water. Hak vervolgens de gemengde noten grof.

Neem een grote kom en zeef het meel om meer lucht te verkrijgen. Maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de gist, gemalen kaneel en lauwwarme melk. Roer met je vingertoppen in de melk zodat je steeds een beetje van het meel meeneemt. Kneed uiteindelijk het deeg stevig, zo breng je energie in het brood. Voeg nu de gehakte noten, muesli en (eventueel) uitgelekte rozijnen toe en kneed dit goed door het deeg. Voeg eventueel nog wat meel toe als dat nodig is.

Maak er een mooi ovaal brood van en leg hem op een stuk bakpapier op de ovenplaat. Laat het deeg rijzen en bak vervolgens het notenbrood in ongeveer 30 – 40 minuten in de oven. Check af en toe even of het niet te hard gaat. Snijd er een mooie plak van en eet warm…lekker!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker