Lasagnette
Diner

Lasagnette

Ik wilde een lichte, koolhydraatarme lasagna maken en kwam uit een op een recept van Uit Paulines Keuken. Deze heb ik iets aangepast. Dit is een heerlijk alternatief voor de ‘normale’ lasagna, zonder lasagnebladeren.

Je hebt nodig (voor 4 kleine eters):
– 2 courgettes
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 rode paprika
– 350 ml tomatenpassata
– bakje ricotta
– italiaanse kruiden
– (knoflook)olie*
– peper en zout
– olijfolie
– parmezaanse kaas

Snijd de courgette in dunnen plakken, ik heb hiervoor de kaasschaaf gebruikt. Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Bestrijk de courgetteplakken met de (knoflook)olie en gril ze per kant bruin.
Laat de plakken vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.

Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een steelpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze kort mee. Voeg vervolgens de tomatenpassata toe en brengt de saus verder op smaak met de italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg vervolgens twee eetlepels ricotta toe aan de saus.

Neem een ovenschaal en verdeel wat saus over de bodem. Leg hierop de courgetteplakken. Verdeel wat ricotta over de courgetteplakken en doe daaroverheen weer een laagje saus. Leg er dan vervolgens weer wat courgetteplakken op. Herhaal dit enkele keren. Eindig met een laagje saus en strooi hier wat parmezaanse kaas op.

Bak de lasagne in ongeveer 20 minuten in de oven af. Laat hem iets afkoelen voordat je hem serveert.

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker