Bloemkoolrijst
Diner, Lunch

Kleurige bloemkoolrijst

Sinds ik koolhydraatarm eet staat rijst of couscous eigenlijk nooit meer op het menu. Toch kan ik er soms zomaar zin in hebben. De oplossing? Bloemkoolrijst!

Doordat je de bloemkool fijn maalt heb je al snel een flinke portie. Ik eet er dan ook meerdere keren van: in elk geval als avondeten en als lunch de volgende dag.

Vaak voeg ik aan de bloemkoolrijst toe wat ik normaal gesproken aan een rijst- of couscousgerecht zou toevoegen. In dit geval had ik zin in zongedroogde tomaatjes, komkommer, tomaat en paprika.

Om er een aantal keer van te kunnen eten heb je nodig:
– 1 kleine bloemkool
– 1 tomaat
– een halve komkommer
– zongedroogde tomaatjes naar smaak
– 1 paprika
– 1 klein blikje tomatenpuree

Zo doe je het:

Verwijder de stam van de bloemkool. Snijd de bloemkoolroosjes wat kleiner en doe deze in de keukenmachine of blender. Laat deze draaien tot je de bloemkool fijn genoeg vindt.

Snijd ondertussen de tomaat in kleine stukjes, net als de komkommer en de paprika. Zet de tomaat en komkommer even apart.

Doe olijfolie in de pan, laat warm worden en voeg de bloemkool en paprika toe en bak op een middelhoog vuur voor zo’n 5 minuutjes. Voeg de tomatenpuree toe (en eventueel peper en zout naar smaak).
Haal de bloemkool en paprika van het vuur en voeg de tomaat en komkommer toe. Schep goed door elkaar en voeg de zongedroogde tomaatjes toe.

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker