heerlijkehaverrepen
Snacks

Heerlijke havermoutrepen

Naar een recept van ‘Het voedselzandloper kookboek’

Ik ben op het moment op zoek naar healthy tussendoortjes voor mijn vriend. Hij wil ook minder suiker eten en mist de ‘normale’ koeken wel een beetje. Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan met havermout en uit ben gekomen op deze heerlijke repen.

Je hebt nodig:
– 150 gram havermout
– 50 gram pindakaas (zonder suiker – lees hiervoor goed het etiket)
– 1 banaan
– 1 ei
– 50 gram gemengde noten
– 60 gram chocola*
– scheutje olijfolie
– een cakeblik
– bakpapier

*Ik heb hier chocolade van Cereal gebruikt, gezoet met o.a. stevia. Idealiter gebruik je pure chocola zonder toegevoegde suiker of zoetstof. Mijn vriend is momenteel nog in het proces van ‘wennen’ en vindt pure chocola nog niet zo lekker. Stapje voor stapje 😉

Vervolgens:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de havermout met de banaan, het ei, een scheutje olijfolie en de pindakaas in de blender. Hak de noten grof en roer dit door het mengsel.

Neem een cakeblik en wat bakpapier en bekleed het blik met het bakpapier. Tip: maak het bakpapier iets nat / vochtig onder de kraan. Veel makkelijker om hem nu in de vorm te krijgen van het blik.

Verdeel het mengsel over het cakeblik en druk goed aan zodat je een ‘rechte’ plak hebt. Bak het mengsel zo’n 25 tot 30 minuten af in de oven.

Laat deze vervolgens afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie. Vul hiervoor een pan met kokend water en hang hier een (hittebestendige!) schaal in. Let op: de schaal mag het water niet raken. Doe de chocola in de schaal, deze zal door de warmte smelten.

Smeer de gesmolten chocola in een lekker dikke laag met een mes over de haverkoek in het cakeblik. Schuif het cakeblik vervolgens in de koelkast tot de chocola is uitgehard.

Snijden en smullen maar!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker