2015-05-12 03.43.16
Diner, Lunch

Groene frittata

Vaak heb ik na mijn werk niet zo’n zin om nog uitgebreid te koken. Meestal ga ik sporten, heb ik met vriendinnen afgesproken of wil ik gewoon op de bank ploffen. Deze frittata biedt dan uitkomst: snel klaar en heerlijk!

In mijn geval maak ik deze frittata en neem de helft de volgende dag mee naar m’n werk. Lekker makkelijk en zo weet ik zeker dat ik ook een healthy lunch heb.

Voor 2 personen:
– 100 gram broccoli
– 100 gram (diepvries)doperwten
– 2 bosuitjes
– 3 eieren
– 75 ml (plantaardige) melk
– peper/zout naar smaak
– (groenten)bouillon / bouillonblokje
– olijfolie

Snijd de broccoli in kleine stukjes. Zet wat water op met een bouillonblokje (ik gebruik overigens losse bouillonpoeder van de Groene Winkel, daar zit geen suiker in) en wacht tot het water kookt. Doe dan de broccoli en (diepvries)doperwtjes in de pan voor ongeveer 2 minuten.

Giet vervolgens af en laat even staan. Mix de eieren en melk in een aparte kom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin kort de bosuitjes aan. Voeg vervolgens de uitgelekte broccoli en doperwtjes toe. Giet het eimengsel hierover en zet het vuur wat lager. Zet een deksel op de pan en bak de frittata voor zo’n 8 minuten. Zodra de onderkant licht gebakken is draai je de frittata om en bak die kant ook nog zo’n 8 minuten. Het omdraaien in de pan gaat het gemakkelijkste door er een bord op de zetten en de pan om te draaien. Succes! 😉

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker