Bosvruchtensmoothie
Ontbijt, Smoothies

Forest fruit festival

Smoothies, yummie! Toegegeven: het was even wennen om te ontbijten met smoothies. Maar inmiddels heb ik al zoveel lekkere recepten gevonden dat ik regelmatig met een smoothie ontbijt. Hier moet ik nog wel eerlijk bij zeggen dat ik vooral de zoete smoothies erg lekker vind. Aan de echte groene smoothies wen ik vanzelf een keer, hou ik me voor…

Benodigdheden:
– Blender

Ingrediënten voor 1 persoon:
– 200 gram courgette
– 100 gram bosvruchten*
– ½ avocado
– 1 eetlepel kokosolie (optioneel)
– 1 eetlepel chiazaad (optioneel)
– 300 ml plantaardige melk (of 150 ml melk en 150 ml water)

Snijd de courgette in stukjes en lepel het vruchtvlees uit de avocado. Stop dit in de blender en voeg daar de bosvruchten bij. Indien gewenst kun je nu de optionele ingrediënten toevoegen. Giet de melk (en/of water) erbij en blenden maar! Heerlijk begin van de dag, toch?

* Omdat ik ’s ochtends niet zoveel tijd heb probeer ik mijn ontbijt zoveel mogelijk voor te bereiden. Dit doe ik door bijvoorbeeld de courgette al de avond van tevoren in stukjes te snijden en in aluminiumfolie in de koelkast te bewaren. Bosvruchten heb ik altijd in de diepvries liggen. Ook die weeg ik de avond van tevoren af en leg ze in een schaaltje in de koelkast. Zo hoef ik ’s ochtends alles maar uit de koelkast te pakken en in de blender te gooien. Sneller kan bijna niet!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker