Courgetti
Diner

Courgetti

Een behoorlijke tijd geleden ben ik gestopt met het eten van pasta. Ik vond het zo ontzettend lekker dat ik grote porties op kon maar na een uur had ik vervolgens weer honger.  Inmiddels ben ik eraan gewend dat ik dit niet meer eet en mis ik het niet echt meer, tenzij ik echt zin heb in ‘comfortfood’. En dan maak ik deze courgetti!

Je hebt nodig (voor 1 portie):
– 300 gram courgette
– 1 avocado
– 1 tomaat
– italiaanse kruiden
– 2 eetlepels olijfolie
– optioneel: pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, olijven, knoflook, etc.

Snijd de courgette in sliertjes. Dit kan bijvoorbeeld met een spiraalsnijder, maar je kunt ook met een kaasschaaf dunne plakjes schaven en deze in kleine reepjes snijden.  Pak een koekenpan, doe een eetlepel olijfolie in de pan, laat goed heet worden en gooi daar de sliertjes courgette in voor een minuut of twee. Snijd de tomaat in stukjes en gooi deze nog even in de koekenpan bij de courgette om warm te laten worden. Haal vervolgens van het vuur en laat even staan.

Ontpit dan de avocado en doe het vruchtvlees in een bakje. Voeg hier een eetlepel olijfolie aan toe en prak de avocado met een vork tot een wat romige massa. Dit kan overigens ook in de blender, nog makkelijker! Voeg hier je eventuele optionele ingrediënten aan toe.

Doe de courgette en tomaat op een bord en schep de saus op de courgetti. Pak mes en vorm en geniet ervan!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker