Bounty
Snacks

Bounty

Vroeger, toen ik nog geraffineerde suikers at en me niet zo interesseerde voor gezonde voeding, was ik gek op Bounty’s. Wel de melk-versie! Dat romige van de melkchocolade, gecombineerd met de kokosstukjes was een waar feestje in mijn mond. Ik kreeg ze niet vaak maar als ik dan met mijn moeder op pad ging deelden we er wel eens één. Good times!
Maar goed…als je stopt met het eten van geraffineerde suikers, of in elk geval ‘suikerbewust’ leeft is een Bounty echt een no-go. Tenzij je deze (pure!) versie maakt, dan kun je er zonder schuldgevoel van genieten!

Je hebt nodig (voor 4 kleine chocolaatjes):
– 1 eetlepel kokosolie
– 1 eetlepel (rauwe) cacao
– gemalen kokos
– drupje (rauwe) honing (optioneel)
– (siliconen) ijsblokjesvorm

Zet een kleine steelpan op laag vuur en smelt de kokosolie. Zet vervolgens, als de kokosolie is gesmolten, het vuur uit. Voeg de cacao aan toe en roer goed door. Neem een theelepeltje en vul de ijsblokjesvorm met een klein laagje chocola. Zet vervolgens voor 15 minuten in de vriezer.

Smelt ondertussen nog wat kokosolie in de pan en roer hier de kokos doorheen. Roer hier het drupje honing (als je daarvoor kiest) erdoor. Haal de vormpjes na 15 minuten uit de vriezer, leg de kokosvulling op de uitgeharde chocolade en vul de ijsblokjesvormpjes verder met het overige cacaomengsel. Zet nog eens in de vriezer voor zo’n 15 minuten, wip ze uit de vorm en begin met genieten!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker