Bananenbrood paleo IV
Desserts, Ontbijt, Snacks

Banana’bread’

Ik ben altijd op zoek naar gezonde alternatieven voor de reguliere cake, koek en snoep. Ik bak graag op vrijdagavond of zaterdag iets lekkers (maar verantwoord!) dat ik in kan vriezen zodat ik altijd iets kan snacken of feestelijk kan ontbijten als ik daar behoefte aan heb.

Toevallig lagen er al een week lang wat bananen op mijn fruitschaal…die elke keer dat ik thuiskwam méér leken te gaan ‘ruiken’. Tijd dus om er iets mee te doen!

Natuurlijk kun je ze verwerken in een heerlijke smoothie o.id., maar ook bananenbrood is tegenwoordig nog altijd behoorlijk ‘hot’. Dit keer wilde ik graag een bananenbrood maken zonder granen. En dat is gelukt. Lekker!

Ingrediënten voor 1 ‘brood’:
4 rijpe bananen
4 eieren
120 gram tahin
60 gram (gesmolten) kokosolie
2 eetlepels citroensap
70 gram kokosmeel
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel koekkruiden
1 theelepel baking soda
flinke snuf zout

Zo krijg je het voor elkaar:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats bakpapier in een cakevorm. Tip: wanneer je het bakpapier een klein beetje nat maakt kun je hem beter vormen naar de cakevorm.

Prak de bananen in een grote kom. Voeg hierbij de eieren, tahin, gesmolten kokosolie en citroensap bij. Roer goed door. Zeef vervolgens de kokosmeel en voeg deze, samen met de kaneel, koekkruiden, baking soda en snuf zout, toe aan het beslag. Roer dit ook weer goed door. Voeg eventueel nog optionele ingrediënten toe, zoals noten, cacaonibs, stukjes appel…wat je maar wil!
Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak het brood voor ongeveer 50 minuten in de oven. Als het brood te snel donker wordt en dreigt de verbranden aan de bovenkant, leg er dan een stuk aluminiumfolie op.

Check na de 50 minuten of de binnenkant gaar is door er een satéprikker in te steken. Wanneer deze er ‘schoon’ uitkomt is de binnenkant gaar.

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker