appelnotenreep
Ontbijt, Snacks

Appel-noten repen

Ik volg een hoop foodblogs. Geweldig om te zien welke heerlijke ontbijtjes, snacks, lunches en desserts worden gemaakt in Nederland! Een blog waar ik regelmatig updates van ontvang is Focus on Foodies Hier vond ik ook deze heerlijke appel-noten repen. Uiteraard heb ik ze naar eigen smaak gemaakt en het recept een heel klein beetje aangepast.

Deze appel-noten repen zijn echt ontzettend fijne tussendoortjes!

Je hebt nodig, voor zo’n 6 repen:

  • 60 gram gemengde noten
  • 75 gram havermout
  • 100 gram ontpitte dadels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 grote appel (ik gebruikte Jonagold)
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Ontpit de dadels en leg deze zo’n 15 minuten in een bakje met water om zacht te laten worden. De dadels die ik gebruikte heb ik cadeau gekregen en deze zijn al erg zacht van zichzelf, hierdoor heb ik ze niet hoeven weken. Ideaal om mee te bakken trouwens!

Giet de dadels af en toe deze in een grote kom. Snijd de appel in stukken en maak met een kaasschaaf dunnen plakjes. Doe deze bij de dadels in de kom. Maal fijn met een staafmixer.

Doe vervolgens de havermout, noten, kaneel en zout bij en maal tot een geheel.

Pak een bakblik (bijvoorbeeld een browniebakvorm) en doe hier bakpapier in. Verspreid het mengsel over het bakblik en druk gaan met de bolle kant van een lepel.

Bak zo’n 20 minuten op 175 graden in de oven. Laat even afkoelen en snijd er vervolgens repen van. Bewaar in een luchtdicht bakje, bij voorkeur in de koelkast.

Smullen!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker