Ananascake
Desserts, Feestdagen, Snacks

Ananascakejes

Eén van mijn favoriete fruitsoorten is ananas. Ik vind het heerlijk om een flink stuk verse ananas te eten, maar veel verder kom ik niet. Ja, als ik echt een ‘gek’ doe wil ik er nog wel een schepje kwark op doen maar eerlijk gezegd weet ik verder niet wat ik met die vrucht aan moet.
Totdat ik dit recept tegenkwam. Snel klaar, gemakkelijk te maken en superlekker!

Je hebt nodig:

– 120 gram amandelmeel
– 1 ei
– 1/2 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
– 1 eetlepel (rauwe) honing (of ahornsiroop)
– 1 1/2 eetlepel kokosolie
– 1 theelepel vanillepoeder of vanille extract
– 2 schijven verse ananas
– scheutje water
– klein bakvormpje (ik heb kleine, rechthoekige cakevormpjes gebruikt van 15 cm bij 7 cm. Als je een kleine taartvorm wil gebruiken zou ik het recept verdubbelen.)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de ananasschijven en snijd deze in stukjes. Gebruik 1/2 eetlepel honing om de bodem van je bakvorm ‘in te vetten’ en leg de stukjes ananas er vervolgens op. Plaats de bakvorm met de ananas in de oven voor 10 minuten.

Mix vervolgens het amandelmeel met de bakpoeder en de vanille, dit is je ‘droge mengsel’. Neem een andere kom en mix hierin het ei met de overgebleven honing (1/2 eetlepel). Laat de kokosolie smelten en voeg hieraan toe. Voeg daarna het droge mengsel bij het eimengsel en voeg een scheutje water toe. Het mengsel moet niet vloeibaar zijn, maar wel ‘smeerbaar’.

Wanneer je bakvorm met de ananas uit de oven is gekomen, voeg je het deegmensel toe. Druk deze eventueel met je vingers goed aan, zodat alle ananasstukjes bedekt zijn.
Zet de bakvorm in de oven en bak voor ongeveer 25 minuten, ook op 180 graden. Wanneer de cakejes klaar zijn, laat ze dan nog zo’n 10 minuten afkoelen voordat je ze op een bord stort.

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker