nieuwjaarstips
Blog

5 (nieuwjaars)tips om gezond te leven

Nu januari weer is aangebroken zijn we massaal weer aan goede voornemens begonnen. Ik ook hoor, het voelt toch als ‘ nieuwe start’. En er zijn altijd wel wat dingen die verbeterd kunnen worden. Misschien zit je niet helemaal lekker in je vel na de Decembermaand met alle lekkernijen op tafel. Niet getreurd, januari is ervoor om opnieuw te beginnen!

 1. Drink voldoende water
  En wat is voldoende? Minimaal 1,5 liter per dag. En dat is wel echt heel minimaal hoor, bij voorkeur drink je toch zeker zo’n 2 liter. Dat lijkt misschien heel erg veel, maar oefening baart kunst! Koop bijvoorbeeld een 1,5 literfles water in de supermarkt en vul deze ’s ochtends. Zet vervolgens op je aanrecht. Zorg ervoor dat je, telkens wanneer je naar de keuken loopt, je een glas water inschenkt. Wedden dat jij aan het einde van de dag die 1,5 literfles gewoon leeg hebt?
 2. Vermijd ‘snelle’ suikers
  Hartstikke lekker natuurlijk, al die koekjes, snoepjes en frisdranken, maar je lijf wordt er echt niet blij van. Dit is het moment om die suikers te laten staan! Veel mensen snoepen in december heel wat af en hebben er daarna even genoeg van. Perfecte timing dus! Spreek met jezelf af dat je gedurende 2 weken niet snoept. Je zult de eerste week misschien verlangen naar zoetigheid, maar daarna zul je echt merken dat je minder zin hebt om te snoepen.
 3. Eet fruit & groenten
  “Snoep verstandig, eet een appel!” Fruit is heerlijk als je toch trek krijgt in zoet. Houd er wel rekening mee dat bijvoorbeeld een banaan je bloedsuikerspiegel laat stijgen. Krijg je snel honger als je een stuk fruit als tussendoortje eet, eet deze dan bij de maaltijd. Vergeet ook niet om voldoende groente te eten. Probeer minimaal op 350 gram te komen en in elke maaltijd iets van groenten te verwerken. Zelfs in je ontbijt! Denk hierbij aan een omelet met groenten of google eens op ‘ worteltjestaart ontbijt’.
 4. Beweeg!
  We weten het allemaal: bewegen is gezond. Dat wil niet zeggen dat je direct een abonnement op de sportschool moet nemen. Meer bewegen hoeft niet zo moeilijk te zijn, kleine dingen kunnen al een groot verschil maken. Probeer eens vaker de trap te nemen in plaats van de lift, parkeer je auto wat verder weg op de parkeerplaats, wandel ’s avonds na het eten eens een rondje of haal de boodschappen met de fiets. Alle beetjes helpen!
 5. Doe leuke dingen
  Stress legt grote druk op je lijf en is niet goed voor je gezondheid. Probeer dit dus ook te vermijden. Natuurlijk, dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan! Maar vul je vrije tijd met dingen waar je blij van wordt, omring je met leuke mensen, probeer te ontspannen en pak je rust.

Vond jij dit nuttige tips? Of wil je graag tips over een ander onderwerp zien? Laat dan vooral een berichtje achter!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker