imagebase27_14
Blog

3 x mijn favoriete fruit

Genoeg fruit binnenkrijgen is heel belangrijk in een gezond voedingspatroon. Twee stuks fruit per dag is een minimum, eet gerust wat meer. Maak let op de fruitsuikers; afwisseling is daarom ook belangrijk. En er is genoeg variatie mogelijk; zoet of zuur fruit, fruit waar je lang vol van zit, fruit waar je dorst mee kunt lessen, fruit dat je een ‘ boost’ geeft met sporten…er is zoveel mogelijk!

Hieronder vind je mijn 3 favoriete fruitsoorten. Hoewel ik ook graag ander soort fruit eet, zorg ik ervoor dat ik altijd appels, bananen en bosbessen in huis heb.

  1. Appels

Misschien ken je het Engelse gezegde wel: ‘An apple a day, keeps the doctor away’. Ik ben dol op de Elstar- of Jonagold appel en eet deze bijna dagelijks, met schil trouwens. In de schil van een appel zitten veel vitamines en mineralen. Was de appel wel goed af, er worden nog al eens bestrijdingsmiddelen op een appel gespoten.

Een appel is de perfecte vervanger voor snoep, lekker zoet! Als je zin krijgt om te snacken, neem dan een appel. Een appel vult behoorlijk en neemt je zoete trek weg. Wil je meer dan ‘ gewoon’  een appel? Maak er dan deze wafels mee!

  1. Bananen

Een banaan kan direct energie leveren, met name ideaal voor sporters. Ook heeft de banaan een positief effect op je darmen (vanwege de vezels die hij bevat) en kan helpen tegen diarree. Groot voordeel aan de banaan is dat hij het hele jaar door te verkrijgen is.

Een banaan geeft een zoete en romige smaak aan een gerecht. Overrijpe bananen snijd ik in stukjes en vries ik in. Wanneer ik dan een smoothie maak gebruik ik de ingevroren banaan. Dit geeft een heerlijke, romige smaak.

  1. Bosbessen

Bosbessen zijn zeer populair. Ze bevatten antioxidanten, die o.a. ontstekingsremmend en cholesterolverlagend werken. De zomer is het seizoen van de bosbessen, de winkels liggen er dan vol mee. Helaas zijn ze dus niet het gehele jaar te koop.

Bosbessen zijn perfect om te eten als tussendoortje, of om in je ontbijt te verwerken. Bewaar ze niet te lang, maximaal 5 dagen in (de groentenla van) je koelkast. Natuurlijk zijn ze langer houdbaar in je vriezer, maar de smaak gaat dan ook wat achteruit.

Welk fruit eet jij het liefste?

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook lekker